:point_right: Padajú ceny kusových kobercov. Využite zľavy až 23 %. :point_left:

Vinylové podlahy

Vinylové podlahy sú vysoko obľúbenou voľbou pre moderné interiéry vďaka svojej všestrannosti a výhodám, ktoré ponúkajú. Tieto podlahy sú vyrobené z vodeodolného vinylu, čo znamená , že sú odolné voči vlhkosti a ľahko sa čistí. Tiež sú jednoduché na pokládku aj údržbu, čo z nej robí ideálnu voľbu pre domácnosti. Vinyl je v porovnaní s PVC podlahou aj laminátom odolnejší, mäkší a teplejší. Má lepšie akustické vlastnosti a je príjemnejší na dotyk.

  • Vinylová plávajúca podlaha (click) sa pokladá ako plávajúca podlaha, lamely sa spájajú pomocou integrovaných zámkov. Jednoduchá inštalácia.
  • Lepený vinyl sa predáva v lamelách, ktoré sa lepia vedľa seba na kvalitne vyrovnaný povrch. Náročnejšie inštalácie.
  • Rigidný vinyl je špeciálny typ zámkového vinylu, pevnejší a odolnejší, s jadrom vystuženým minerálnou prísadou.

Prečítajte si ďalšie informácie o vinylových podlahách .

Filtrujte danú kategóriu

Farba
Viac... Menej
Dekor
Viac... Menej
Typ dielcov
Viac... Menej
Cena za m2 vr. dopravy
13 46
Trieda kvality
Viac... Menej
Nášľapná vrstva
Viac... Menej
Záťažová trieda
Viac... Menej
Celková hmotnosť
3400 g/m2 9674 g/m2
Celková výška
2 mm 6 mm
Počet lamiel v balení
6 26
Rozmery lamiel
Viac... Menej
Obsah balenia (m2)
Viac... Menej
Určenie podľa miestnosti
Viac... Menej
Možnosť vzoriek
Viac... Menej
Špeciálne vlastnosti
Viac... Menej
Integrovaná podložka (vinyl)
Viac... Menej
Trieda horľavosti (reakcie na oheň)
Viac... Menej
Značky
Viac... Menej
V tomto type radenia sú uprednostňované produkty, ktorým najlepšie vychádza kombinácia predajnosti, úrovne prezentácie a dobrého hodnotenia. |
na stranu
124 produktov
Zobraziť 118 - 124 z 124 položiek

Čo je vinylová podlaha a prečo si ju vybrať?

Vinylová podlaha je moderná podlahová krytina, ktorá sa stáva čoraz obľúbenejšou voľbou ako pre domácnosti, tak aj pre komerčné priestory. Tento materiál kombinuje atraktívny vzhľad s vysokou funkčnosťou, čo z neho robí ideálnu voľbu pre tých, ktorí hľadajú odolnú a ľahko udržiavateľnú podlahu. Vinylové podlahy sa vyrábajú v rôznych dekóroch, vrátane imitácií dreva, kameňa či dlaždíc, čo umožňuje ľahké prispôsobenie akémukoľvek interiéru.

Vinylové podlahy

Výhody vinylových podláh

Jednou z najväčších výhod vinylových podláh je ich odolnosť proti vode a vlhkosti. Vďaka tomu sú ideálnou voľbou pre kúpeľne, kuchyne alebo predsiene, kde by iné typy podláh mohli trpieť. Vinylové podlahy sú tiež odolné proti poškriabaniu a opotrebovaniu, čo ich robí vhodnými pre priestory s vysokou prevádzkou, ako sú obývacie izby, chodby alebo kancelárie. Navyše sú veľmi ľahko udržiavateľné - stačí ich pravidelne zametať a občas utrieť vlhkým mopom.

Typy vinylových podláh

Vinylové podlahy sú k dispozícii v niekoľkých variantoch, ktoré sa líšia spôsobom inštalácie a konštrukcií. Každý typ má svoje špecifické výhody a je vhodný pre rôzne situácie.

  • Vinylová plávajúca podlaha s click systémom – Tento typ vinylovej podlahy sa inštaluje pomocou zámkového systému, ktorý umožňuje rýchlu a jednoduchú pokládku bez potreby lepidla. Je ideálny pre tých, ktorí chcú vykonať inštaláciu sami a preferujú plávajúcu podlahu. Kľukový vinyl je navyše veľmi stabilné dobre odoláva zmenám teploty a vlhkosti.
  • Lepený vinyl – Tento druh vinylu sa lepí priamo na podklad, čo zaručuje pevné spojenie s podlahou. Vďaka tomu je lepený vinyl ideálnou voľbou pre miestnosti s vysokou záťažou alebo tam, kde je potrebná minimálna hrúbka podlahy. Výhodou je aj vynikajúca akustická izolácia, takže je vhodný ako pre byty, tak kancelárie. Pri pokládke je dôležité, aby bol povrch dokonale vyhladený, často sa preto používa stierka. Inštaláciu by mal vykonávať odborník so skúsenosťami, aby bol zaistený správny výsledok.
  • Záťažové vinylové podlahy - Tieto podlahy sú navrhnuté pre komerčné priestory alebo iné náročné prostredie, kde je kladený dôraz na extrémnu odolnosť. Záťažový vinyl znesie vysoké zaťaženie, je odolný protioteru a má dlhú životnosť. Vďaka svojim vlastnostiam je často využívaný v školách, nemocniciach, alebo obchodoch.
  • Rigidný vinyl – Tento typ vinylu je vyrobený s pevným jadrom, ktoré poskytuje extra stabilitu a odolnosť. Rigidné vinylové podlahy sú vhodné na inštaláciu na mierne nerovné povrchy, čo uľahčuje ich použitie pri renováciách. Sú tiež veľmi odolné voči vlhkosti a sú ideálne pre miestnosti ako kuchyňa alebo kúpeľňa.

Ako vybrať správnu vinylovú podlahu?

Výber správnej vinylovej podlahy môže byť náročný, najmä vzhľadom na širokú ponuku dostupných variantov. Dôležité je zohľadniť, kde bude podlaha inštalovaná, aká je očakávaná prevádzka v danom priestore a aký vzhľad preferujete. Odporúčame si prečítať náš článok o výbere vinylovej podlahy, kde sa dozviete, na čo si dať pozor a aké sú hlavné rozdiely medzi jednotlivými typmi.

Ako udržiavať vinylovú podlahu?

Správna údržba vinylovej podlahy je kľúčom k jej dlhému životu a zachovaniu jej vzhľadu. Vinylové podlahy sú všeobecne nenáročné na údržbu, stačí ich pravidelne zametať a občas utrieť vlhkým mopom. Pre detailné pokyny, ako správne čistiť vinylovú podlahu, navštívte náš článok o údržbe vinylovej podlahy. Týmto spôsobom si zaistíte, že vaša podlaha zostane v perfektnom stave po mnoho rokov.

Inštalácia vinylovej podlahy

Pokiaľ sa rozhodnete pre vlastnú inštaláciu vinylovej podlahy, je dôležité dodržať niekoľko základných krokov. Začnite prípravou podkladu, ktorý by mal byť rovný, suchý a čistý. Pre detailné postupy, ako položiť vinylovú podlahu, navštívte náš podrobný návod na pokládku vinylovej podlahy. Pokiaľ máte nerovnosti v podklade, odporúčame sa pred inštaláciou pozrieť aj na článok o vyrovnaní podlahy, ktorý vám pomôže dosiahnuť čo najlepší výsledok. Alebo sa pozrite na krátke video, ako vinyl položiť.





Výpredaj vinylových podláh

V našej sekcii výpredaje vinylových podláh môžete nájsť skvelé ponuky na kvalitné podlahy za výhodné ceny. Sledujte pravidelne našu ponuku a nenechajte si ujsť príležitosť ušetriť pri nákupe novej podlahy pre váš domov či kanceláriu.

Prečo si vybrať vinylovú podlahu od nás?

  • doprava na všetko ZADARMO
  • možnosť vrátenia ZADARMO
  • vzorky ZADARMO
  • vizualizácia
  • podrobné poradenstvo
  • široká ponuka dekorov a kvalít
Pozrite sa na ponuku vinylových podláh

Súvisiace články na blogu:

Ako čistiť vinylovú podlahu?

Ako čistiť vinylovú podlahu?

 

Existuje mnoho druhov čističov na podlahy a my Vám pomôžeme vybrať ten správny.
Čítať viac
Ako vybrať vinylovú podlahu?

Ako vybrať vinylovú podlahu?

 

Aladin Vám poradí, na čo sa sústrediť pri výbere novej vinylovej podlahy.
Čítať viac
Kompletný návod, ako položiť vinylovú podlahu

Kompletný návod, ako položiť vinylovú podlahu

 

Podrobný návod, ako si správne položiť vinylovú podlahu. (inštalácia a montáž)
Čítať viac