Plávajúce podlahy

Plávajúce podlahy sú ideálnym riešením pre tých, ktorí hľadajú ľahko inštalovateľnú a odolnú podlahovú krytinu. Vďaka zámkovému systému nie je potrebné lepidlo, a inštalácia je tak rýchla a jednoduchá. Môžete vyberať z vinylových, laminátových alebo drevených dekorov, ktoré dodajú vášmu interiéru moderný vzhľad. Tu sú hlavné rozdiely medzi týmito typmi podláh:

Filtrujte danú kategóriu

Farba
Viac... Menej
Rozmery kobercov
Viac... Menej
Šírka role
Viac... Menej
Trieda kvality
Viac... Menej
Dekor
Viac... Menej
Povrchová úprava
Viac... Menej
Nášľapná vrstva
Viac... Menej
Cena vr. dopravy
11 110
Možnosť vzoriek
Viac... Menej
Špeciálne vlastnosti
Viac... Menej
Určenie podľa miestnosti
Viac... Menej
Záťažová trieda
Viac... Menej
Materiál
Viac... Menej
Špecifikácia materiálu
Viac... Menej
Trieda horľavosti (reakcie na oheň)
Viac... Menej
Značky
Viac... Menej
V tomto type radenia sú uprednostňované produkty, ktorým najlepšie vychádza kombinácia predajnosti, úrovne prezentácie a dobrého hodnotenia. |
na stranu
101 produktov
Zobraziť 79 - 101 z 101 položiek

Čo sú plávajúce podlahy?

Plávajúce podlahy sú podlahové krytiny, ktoré sa inštalujú bez pevného pripevnenia k podkladu. Jednotlivé dielce podlahy sa vzájomne spájajú zámkovým systémom, čo vytvára pevnú a stabilnú plochu bez toho, aby bola priamo prilepená alebo pribitá k podkladu. Tento spôsob pokládky prináša niekoľko výhod, vrátane rýchlej a jednoduchej inštalácie a možnosti pokládky na rôzne typy podkladov.

Výhody plávajúcich podláh

  • Jednoduchá a rýchla inštalácia: Vďaka zámkovému systému nie je potrebné lepidlo ani špeciálne nástroje. Inštaláciu zvládnete sami bez toho, aby ste potrebovali odborníka.
  • Flexibilita: Plávajúce podlahy je možné pokladať na rôzne typy podkladov, vrátane betónu, starých dlažieb alebo drevených podláh.
  • Izolácia: Plávajúce podlahy majú dobrú tepelnú a zvukovú izoláciu, čo zvyšuje komfort v miestnosti.

Druhy plávajúcich podláh

Na trhu existuje niekoľko druhov plávajúcich podláh, ktoré sa líšia materiálom a vlastnosťami. Tu sú najčastejšie používané typy:

  • Vinylové plávajúce podlahy: Vinylové podlahy sú obľúbené pre svoju odolnosť, vodeodolnosť a jednoduchú údržbu. Sú vhodné do miestností s vysokou vlhkosťou, ako sú kúpeľne a kuchyne.
  • Laminátové plávajúce podlahy: Laminátové podlahy sa skladajú z niekoľkých vrstiev materiálov, vrátane vrchnej vrstvy imitujúcej drevo. Sú cenovo dostupné, ľahko sa pokladajú a ponúkajú širokú škálu dekorov. Laminát je však menej odolný voči vode, preto nie je vhodný do miestností s vysokou vlhkosťou.
  • Drevené plávajúce podlahy: Tento typ podlaha je vyrobený z prírodného dreva a ponúka jedinečný vzhľad a pocit pravej drevenej podlahy. Vďaka plávajúcej inštalácii je ľahšie na pokládku ako tradičné drevené podlahy, ale stále vyžaduje určitú starostlivosť a údržbu.

Prečo si vybrať plávajúcu podlahu?

Plávajúce podlahy ponúkajú kombináciu jednoduchej inštalácie, pohodlia a estetického vzhľadu. Vďaka širokej ponuke materiálov a dekorov si môžete vybrať podlahu, ktorá najlepšie vyhovuje vašim potrebám a štýlu vášho interiéru. Či už hľadáte odolnú vinylovú podlahu do kuchyne alebo elegantnú drevenú podlahu do obývacej izby, plávajúca podlaha je flexibilným a praktickým riešením pre akýkoľvek priestor.