😮 Zľavy až 50% na tisíce produktov! Len do pondelka prebiehajú Dni Môjkoberec!

Certifikát Öko-Tex: záruka nezávadnosti a udržateľnosti

 Aktualizované:

Keď vyberáte nový koberec, chcete, aby nielen dobre vyzeral, ale aby ste mali aj istotu, že je bezpečný pre vás aj vašu rodinu. Všetky naše produkty spĺňajú prísne normy týkajúce sa zdravotnej nezávadnosti. Pokiaľ ale máte na udržateľnosť a postupy výroby koberca ešte prísnejšie nároky, siahnite po certifikovaných kobercoch.



Všetky naše koberec sú zdravotne nezávadné

Aby sme si boli istí, že naše koberce sú bezpečné, berieme tovar iba od dodávateľov s vysokými štandardmi, o ktorých vieme, že používajú materiály bez toxických chemikálií. Všetky naše koberce tiež prechádzajú dôkladnými testami, ktoré zaručujú, že spĺňajú prísne normy EÚ. Vďaka tomu máme istotu, že do prostredia neuvoľňujú škodlivé látky a vy aj vaši blízki ste s nimi v bezpečí.

Bezpečie pre našich najmenších

Certifikát Öko-Tex

Certifikát Öko-Tex je medzinárodne uznávaná značka, ktorú udeľuje Medzinárodná asociácia pre výskum a testovanie v oblasti textilnej ekológie (International Association for Research and Testing in the Field of Textile Ecology). Tento certifikát zaručuje, že výrobok bol testovaný na prítomnosť viac ako 100 rôznych škodlivých látok a spĺňa vysoké bezpečnostné a ekologické štandardy.

Oeko-Tex Standard 100

Čo certifikácia Öko-Tex pri koberci zaručuje

Zdravotná nezávadnosť

Koberce s certifikátom Öko-Tex sú testované na prítomnosť chemikálií a látok, ktoré by mohli negatívne ovplyvniť zdravie. Pri produktoch sa zisťuje prítomnosť:

  • ťažkých kovov (napr. olovo, kadmium)
  • pesticídov
  • formaldehydu
  • alergénov a dráždivých látok

Ekologická šetrnosť

Certifikát Öko-Tex funguje ako potvrdenie, že koberec bol vyrobený s ohľadom na životné prostredie. To zahŕňa:

  • Použitie ekologicky šetrných farbív a chemikálií.
  • Minimalizáciu emisií škodlivých látok do ovzdušia a vody počas výroby.
  • Dodržiavanie prísnych ekologických noriem počas celého výrobného procesu.

Trvanlivosť a kvalita

Certifikácia Öko-Tex je často synonymom pre vysokú kvalitu a dlhú životnosť. Pretože aby koberce certifikát získali, musia spĺňať prísne štandardy nielen z hľadiska nezávadnosti, aletiež kvality a odolnosti. To znamená, že označenie Öko-Tex zaručuje kvalitu koberca a jeho odolnosť voči bežnému opotrebovaniu. Koberec vám tak dlho vydrží.

Pôvod koberca

Certifikát Öko-Tex obsahuje aj potvrdenie o pôvode produktu, čo znamená, že každý certifikovaný koberec je možné vysledovať až k miestu a spôsobu jeho vzniku. To zaručuje transparentnosť celého výrobného procesu a istotu, že produkty sú vyrábané eticky a zodpovedne.

Prečo koberec s certifikátom Öko-Tex

    • Zdravotná bezpečnosť: máte istotu, že koberec neobsahuje škodlivé látky, ktoré by mohli negatívne ovplyvniť vaše zdravie alebo zdravie vašich blízkych.

    • Ekologická zodpovednosť: podporujete výrobky, ktoré sú vyrábané s ohľadom na životné prostredie, a prispievate k udržateľnejšiemu spôsobu života.

    • Vysoká kvalita: investujete do produktu, ktorý je testovaný na vysoké štandardy kvality, odolnosť a trvanlivosť.

    • Dôveryhodnosť: vďaka tomu, že výrobný proces je transparentný a je známy pôvod koberca, máte istotu, že produkt je vyrábaný eticky a zodpovedne.

Certifikát Öko-Tex je tak zárukou, že kupujete nielen krásny a pohodlný koberec, ale aj výrobok bezpečný a šetrný k životnému prostrediu. Pri nákupe koberca s touto certifikáciou máte istotu, že volíte ten správny koberec pre seba, svojich blízkych aj našu planétu.

Oeko-Tex Standard 100

Mojkoberec a ekológia

Ekológia a udržateľnosť sú pojmy, ktoré v mojkoberec.sk neberieme na ľahkú váhu. Snažíme sa minimalizovať dopad firmy na životné prostredie a zo ziskov tiež prispievame na remízky a obnovu krajiny. Prečítajte si o našom prístupe k ochrane životného prostredia viac.

Pozrite sa na všetky certifikované koberce Öko-Tex Standard 100

Súvisiace články z kategorie Kusové a metrážne koberce

„WOLLY“ nadčasový koberec so vzhľadom vlny

„WOLLY“ nadčasový koberec se vzhledem vlny

 

Koberec „Wolly“ kombinuje luxusný vzhľad vlny s praktickosťou polypropylénu, ktorý zaručuje ľahkú údržbu a odolnosť proti škvrnám. S nadčasovým dizajnom a možnosťou výberu z rôznych farieb a rozmerov je ideálnou voľbou na vytvorenie útulného a štýlového domova.
Čítať viac
Patchwork koberce: Krása, história a nadčasovosť

Patchwork koberce: Krása, história a nadčasovosť

 

Patchwork koberce sú unikátne vďaka svojej dlhej histórii. Dodnes sa vyrábajú ručne spojením menších častí rôznych kobercov z materiálov ako vlna, bavlna či hodváb, čo zaručuje ich originalitu a odolnosť. Sú veľmi univerzálne a skvele sa hodia do rôznych interiérov, kde oživujú priestor svojou farebnosťou a originalitou.
Čítať viac
Aladinov kabinet kurióznych kúskov

Aladinův kabinet kuriózních kousků

 

Vybrali sme pre vás neobvyklé a originálne koberce a rohožky, ktoré svojim jedinečným dizajnom zaujmú nielen milovníkov bizarných vecí. Každý kúsok ponúka jedinečný zážitok a nápaditý spôsob, ako vyjadriť osobitý štýl a záľuby.
Čítať viac