🤗 Zľava až 32 % na metrážové koberce a podlahy. Využite akciu len do 29. septembra!

Predstavenie kobercových štvorcov: praktické riešenie pre váš interiér

 Aktualizované:

Kobercové štvorce sú vlastne kobercová skladačka. Jednotlivé dielce vedľa seba ľahko poskladáte do vzoru, ktorý sa vám bude páčiť. Pokojne sami. Znesú aj veľkú záťaž a ľahko ich vymeníte, keď sa nejaký kus poškodí.

Základné informácie:

  • V balení nájdete obvykle dvadsať kobercových štvorcov.
  • Rozmer jedného dielca je 50x50 cm.
  • Hrany štvorcov sú začistené, takže sa nestrapkajú.
Predstavenie kobercových štvorcov

6 dôvodov, prečo si vybrať kobercové štvorce

  1. Vlastný vzor
    S farbami a vzormi kobercových štvorcov sa môžete hrať podľa vlastnej fantázie. Treba skombinovať rôzne vzory alebo farby a vytvoriť originálny dizajn presne podľa seba.
  2. Vysoká odolnosť
    Podklad kobercových štvorcov obvykle tvorí bitúmen, materiál, ktorý je veľmi trvanlivý a ohybný. Vďaka tomu sa kobercové štvorce hodia aj do veľmi zaťažovaných priestorov, napríklad kancelárií.
  3. Nenáročná údržba
    Keď sa jeden štvorec poškodí alebo zašpiní, nemusíte meniť celý koberec. Stačí vymeniť postihnutý dielec a máte hotovo.
  4. Jednoduchá manipulácia
    Štvorce sa balia do krabíc, takže manipulácia je veľmi jednoduchá. Balenie bez problémov naložíte do výťahu a neriešite, či sa na chodbe budete schopní vytočiť s dlho rolkou koberca.
  5. Jednoduchá inštalácia
    Zabudnite na ťažkopádne posúvanie veľké kobercové role.Kobercové štvorce môžete bez veľkého úsilia nainštalovať sami, jednoducho ich nalepíte vedľa seba. Môžete na to použiť klasické lepidlo na koberce alebo obojstrannú lepiacu pásku.
  6. Udržateľnosť
    Mnoho kobercových štvorcov je vyrobených z recyklovaných materiálov a po použití môžu byť opäť recyklované, preto ide o priateľské riešenie k životnému prostrediu.
Prečo si vybrať kobercové štvorce

Podľa čoho vyberať kobercové štvorce

  1. Materiál
    Kobercové štvorce sa vyrábajú z rôznych materiálov, ako sú nylon, polyester alebo prírodné vlákna. Nylon je známy svojou odolnosťou a je skvelý pre priestory s vysokou záťažou. Polyester je mäkký a často lacnejší, ale menej odolný. Prírodné vlákna, ako je vlna, sú luxusné a ekologické, ale môžu byť nákladnejšie a náročnejšie na údržbu.
  2. Hustota a výška vlasu
    Hustota a výška vlasu ovplyvňujú trvanlivosť koberca aj pocit, ktorý máme pri chôdzi po ňom. Pre frekventované priestory zvoľte štvorce s vyššou hustotou a kratším vlasom, ktoré sú odolnejšie voči opotrebovaniu. Tam, kde vám ide o pohodlie a mäkkosť, voľte dlhší vlas.
  3. Dizajn a farba
    Tu záleží čisto na vašich preferenciách a ladení vášho interiéru. Pokiaľ premýšľate aj nad praktickou stránkou veci, nezabudnite, že tmavší koberec vám nejakú tú škvrnu odpustí, ale na svetlom bude vidieť každá šmuha.
  4. Záťažová trieda
    Pokiaľ hľadáte kobercové štvorce do kancelárie, kde sa budú používať kolieskové stoličky alebo kde je veľká prevádzka, vyberajte produkty s vysokou záťažovou triedou. Čím vyššie číslo, tým vyššia záťaž koberec znesie. Na domáce účely sa používa rozmedzie 21-23, na komerčné účely 31-33 a na priemyselné využitie 41-43. Do zaťažovanej kancelárie teda odporúčame aspoň záťaž 32.
Podľa čoho vybrať kobercové štvorce

Záverom

Kobercové štvorce sú skvelým riešením pre každého, kto hľadá kombináciu praktickosti, designu a jednoduchosti. Či už chcete osviežiť svoj domov alebo kanceláriu, kobercové štvorce vám poskytnú nekonečné možnosti a flexibilitu, rovnako ako jednoduchú údržbu.

Premýšľate o tom, že kobercové štvorce pre vás budú to pravé? Prečítajte si, ako kobercové štvorce položiť a ako sa o kobercové štvorce starať.

Záver o kobercových štvorcoch
Pozrite sa na všetky kobercové štvorce

Súvisiace články z kategorie Metrážové koberce

Koberce vs. podlahy: Aká je náročnosť na údržbu?

Koberce vs. podlahy: Jaká je náročnost na údržbu?

 

Koberce a podlahy majú každý svoje výhody a nevýhody, pokiaľ ide o údržbu a hygienu. Koberce sú pohodlné a pomáhajú zachytávať prach, ale potrebujú pravidelnú údržbu. Podlahy sú ľahšie na upratovanie, ale prach sa na nich môže víriť. Čo by ste si vybrali do svojho domova?
Čítať viac
Vplyv svetla na farbu koberca a podlahy: Čo by ste mali vedieť

Vplyv svetla na farbu koberca a podlahy: Čo by ste mali vedieť

 

Svetlo zohráva zásadnú úlohu v tom, ako vnímame farby koberca a podlahy, a môže výrazne zmeniť ich vzhľad oproti tomu, čo vidíme v obchode. Rôzne typy svetla (prirodzené, umelé) a jeho teplota ovplyvňujú intenzitu a odtieň farieb, takže to, čo vyzerá skvele pod jedným osvetlením, môže v inom prostredí pôsobiť inak. Pri výbere je preto dôležité zohľadniť svetelné podmienky miestnosti, kde bude koberec alebo podlaha umiestnená.
Čítať viac
Na čo sú vyrovnávacie (prechodové) lišty a ako ich vybrať?

Na čo sú vyrovnávacie (prechodové) lišty a ako ich vybrať?

 

Vyrovnávacie lišty sú takí hrdinovia v pozadí, ktorí zaisťujú, že prechody medzi podlahami sú hladké, bezpečné a vyzerajú skvele. Okrem toho chránia hrany podlahy pred poškodením a zvyšujú jej životnosť. Stačí si len vybrať správny materiál a farbu, aby lišta perfektne zapadla do vášho interiéru a splnila svoju úlohu.
Čítať viac