😮 Ušetrite až 50 % s Nákupy Ona Dnes! Len do nedele alebo vypredania zásob.

Shaggy koberce - koberce s vlasom, ktorý pohladí nielen vaše nohy

 Aktualizované:

Shaggy – čiže huňatý koberec s vysokým vlasom dodá vášmu priestoru okamžitý nádych luxusu. Tieto koberce nikdy nevyjdú z módy, ich vzhľad láka k prechádzke aj k leňošeniu, sú hrejivé, pohodlné a nekonečne efektné!


Prvý koberec tohto typu bol vyrobený v 15. storočí v Grécku a chlpatého povrchu bolo docielené použitím kozej srsti. Veľkú popularitu potom zažili v 60. rokoch 20. storočia. Odvtedy prešli technologickou revolúciou a vďaka syntetickým materiálom, ako je polyester a polypropylén získali netradičné farby, vzory a tiež jednoduchšiu možnosť údržby.

Shaggy koberec v obývačke

Prečo si shaggy koberec zaobstarať?

Tieto koberce môžeme označiť ako odolné, hlavne vďaka hustej konštrukcii a silnému vlasu, vydržia častú chôdzu aj vo frekventovanejších miestnostiach domácnosti. Ihneď vykúzli v priestore útulný pocit a taktiež veľké pohodlie pre vaše chodidlá.

Prírodným materiálom pri výrobe kobercov môže byť hodváb, bavlna a vlna, v tom prípade získate veľmi mäkký koberec, na ktorom môže leňošiť celá rodina. Ocenia ich hlavne deti, ktoré neodolajú hebkému povrchu.

Shaggy koberce viac než ktorékoľvek iné druhy kobercov poskytnú komfortné teplo a skvelú tepelnú izoláciu.

Nedá sa tiež poprieť, že tieto koberce sú nadmieru štýlové, vytvoria v interiéri ústredný bod a dodajú vášmu domovu šmrnc.

Dôvody, prečo si
    zaobstarať shaggy koberec

Na čo si dať naopak pozor?

Snáď najväčšou nevýhodou shaggy kobercov je, že vyžadujú častú údržbu. Je to preto, že nečistoty majú tendenciu sa prichytiť na dlhé vlasy koberce. Huňaté koberce vyžadujú pravidelnú údržbu, ale nemusíte sa obávať zložitých úkonov, aby si koberec zachoval svoju unikátnu podobu, stačí dodržať niekoľko krokov:

  • každých pár dní koberec zbavte nečistôt vysávačom
  • v prípade rozliatia tekutiny ju ihneď odsajte svetlým uterákom
  • keď je znečistenie väčšie, použite špeciálny čistič na koberce, potom ho nechajte uschnúť.
  • parný čistič je v tomto prípade vhodným pomocníkom na prach či menšie omrvinky
  • čistenie môžete nechať aj na profesionáloch, stačí, keď nám zavoláte, koberec pre vás dokonale vyčistíme, práve huňatý koberec si takú starostlivosť zaslúži aspoň raz v roku
Na čo si dať pozor pri shaggy kobercoch

Ako vybrať správny tvar, veľkosť a farbu?

Shaggy koberce môžete zaobstarať v rôznych tvaroch. Okrúhle koberce sú ideálne do rohov, kde miestnosť opticky zväčšia, ale aj do detských izieb.

Shaggy okrúhly koberec v detskej izbe

Pravidelné tvary, ako je ovál, obdĺžnik, alebo štvorec sú vhodné do obývacích izieb alebo spální, k hranatým kusom nábytku.

Koberec s dlhým vlasom v obývačke

Obľúbeným dizajnovým tvarom je tiež kožušina, tie môžete vďaka ich menším rozmerom pridať k hlavným kobercom v priestore, či ich využiť do užších miestností.

Shaggy koberec ako kožušina

Pokiaľ ide o veľkosť, všetko závisí od vašich preferencií a rozmerov miestnosti. Aj keď sa jedná o odolné koberce, bude vhodnejšie umiestniť ich tak, aby neboli príliš zaťažené nábytkom, ten môže po čase zničiť krásu vysokého vlasu.

Veľkosť shaggy koberce záleží na vás

Shaggy koberec sa stane ústredným prvkom miestnosti, vďaka svojej výške dodá miestnosti istý 3D efekt. Pamätajte na to, aby farba a štýl koberca korešpondoval so štýlom interiéru, môže sa stať výrazným solitérom, alebo len vhodne doplniť súčasné vybavenie miestnosti.

Shaggy koberec s 3D efektom
Pozrite sa na všetky shaggy koberce

Súvisiace články z kategorie Kusové a metrážne koberce

Aký koberec vybrať, ak máte doma domácich miláčikov?

Aký koberec vybrať, ak máte doma domácich miláčikov?

 

Pre domácnosti s miláčikmi je skvelou voľbou odolný a ľahko udržiavateľný koberec, ktorý zvládne aj všetky chlpaté radosti. Dôležité je myslieť na praktickosť – koberec by mal byť nenáročný na čistenie a odolný voči nečistotám. S trochou starostlivosti sa z neho stane pohodlné miesto, ktoré si zamilujete vy aj vaši štvornohí kamaráti.
Čítať viac
Koberce vs. podlahy: Aká je náročnosť na údržbu?

Koberce vs. podlahy: Jaká je náročnost na údržbu?

 

Koberce a podlahy majú každý svoje výhody a nevýhody, pokiaľ ide o údržbu a hygienu. Koberce sú pohodlné a pomáhajú zachytávať prach, ale potrebujú pravidelnú údržbu. Podlahy sú ľahšie na upratovanie, ale prach sa na nich môže víriť. Čo by ste si vybrali do svojho domova?
Čítať viac
Vplyv svetla na farbu koberca a podlahy: Čo by ste mali vedieť

Vplyv svetla na farbu koberca a podlahy: Čo by ste mali vedieť

 

Svetlo zohráva zásadnú úlohu v tom, ako vnímame farby koberca a podlahy, a môže výrazne zmeniť ich vzhľad oproti tomu, čo vidíme v obchode. Rôzne typy svetla (prirodzené, umelé) a jeho teplota ovplyvňujú intenzitu a odtieň farieb, takže to, čo vyzerá skvele pod jedným osvetlením, môže v inom prostredí pôsobiť inak. Pri výbere je preto dôležité zohľadniť svetelné podmienky miestnosti, kde bude koberec alebo podlaha umiestnená.
Čítať viac