😮 Ušetrite až 50 % s Nákupy Ona Dnes! Len do nedele alebo vypredania zásob.

Kokosové rohožky: Ideálne riešenie pre jesennú sezónu

 Aktualizované:

Jeseň je tu as ňou prichádza nielen farebné lístie a chladnejšie dni, ale aj častejšie dažde a blato. Pripraviť svoj domov na túto sezónu neznamená len priniesť teplé deky a zapáliť vonné sviečky, ale aj myslieť na praktické doplnky, ktoré ochránia vašu podlahu pred nečistotami. Jedným z najlepších pomocníkov sú kokosové rohožky, ktoré nielen plnia praktickú funkciu, ale zároveň dodajú vášmu vchodu štýl a eleganciu.

Rohožka Halloween oranžovej tekvice 105677 - na von aj na doma

Čo sú kokosové rohožky?

Kokosové rohožky sú vyrobené z prírodných vlákien kokosových orechov, čo je materiál známy pre svoju pevnosť, odolnosť a zároveň šetrnosť k životnému prostrediu. Vlákna sa získavajú z vonkajších šupiek orechov a potom sa spracovávajú do pevnej textílie, ktorá dokáže odolať aj náročnému vonkajšiemu prostrediu. Vďaka svojej štruktúre sú kokosové rohožky vynikajúce na zachytávanie nečistôt a vlhkosti, čo je na jesenné počasie absolútna nutnosť.

Rohožka Lienky 105578 - na von aj na doma

Výhody kokosových rohožiek

  1. Prírodný materiál a ekologickosť:
    Kokosové vlákna sú 100% prírodné a biologickyodbúrateľná, čo z nich robí ekologickú voľbu pre váš domov. Rohožka nielen skvele funguje, ale taktiež nezaťažuje planétu.
  2. Vysoká odolnosť:
    Kokosové vlákna sú veľmi pevné a odolné proti opotrebovaniu, vďaka čomu vydržia intenzívne používanie aj v náročnejších podmienkach. Či už máte rušnú domácnosť, alebo očakávate väčšie návštevy, kokosová rohožka sa len tak neopotrebuje.
  3. Efektívne čistenie obuvi:
    Vďaka svojej hrubej štruktúre sú kokosové rohožky ideálne na zachytávanie nečistôt, bahna a vlhkosti z topánok. Pri vstupe do domu ľahko odstránite väčšinu špiny, ktorá by inak skončila na vašich podlahách.
Rohožka Halloween bielej tekvice 105676 - na von aj na doma
  1. Elegantný dizajn:
    Kokosové rohožky sa často pýšia nielen praktickými vlastnosťami, ale aj krásnym dizajnom. Ponúka sa v širokej škále vzorov a potlačí, ktoré skvele ladia s jesennými farbami. Vstup do domu s prírodným vzorom listov, veselým nápisom alebo geometrickým vzorom dodá vášmu vchodu šmrnc a vítaciu atmosféru.
  2. Jednoduchá údržba:
    Čistenie kokosovej rohožky je hračka - stačí ju občas vyklepať alebo pretrieť kefou, aby zostala čistá a funkčná. Jej trvanlivosť a ľahká údržba z nej robí ideálnu voľbu nielen na jeseň, ale aj pre celý rok.
  3. Protišmyková úprava:
    Vďaka gumovej spodnej vrstve drží pevne na mieste a znižuje riziko pošmyknutia, čo oceníte hlavne počas daždivých dní.
Rohožka Lienky 105578 - na von aj na doma

Štýl a čistota v každom kroku

Jeseň je obdobím, kedy sa striedajú suché a mokré dni, a podlaha v predsieni často trpí. Práve v tomto období vám kokosová rohožka môže skvele poslúžiť. Pri každom kroku totiž účinne zbavuje topánky špiny, bahna a lístia, ktoré si so sebou nosíte z vonku. Navyše, vďaka prírodnému vzhľadu sa ľahko zladí s jesennou dekoráciou – či už máte pri dverách jesenný veniec, tekvica alebo kvetináče s chryzantémami.

A keď príde zima, kokosová rohožka bude rovnako účinná pri zachytávaní snehu a soli, takže sa nemusíte báť, že by jej užitočnosť skončila s prvými mrazmi.

Rohožka Welcome madafakas 105668 - na von aj na doma
Pozrite sa na všetky kokosové rohožky

Súvisiace články z kategorie Inšpirácie a súčasné designové trendy

Ako vybrať drevenú podlahu pre váš útulný domov

Ako vybrať drevenú podlahu pre váš útulný domov

 

Drevená podlaha vnesie do vášho domova prírodnú krásu a hrejivosť. Či už sa rozhodnete pre odolný dub alebo exotický teak, dôležité je vybrať podlahu, ktorá bude zodpovedať vášmu štýlu a potrebám. S masívnou podlahou vydrží váš domov krásny celé dekády, zatiaľ čo vrstvené podlahy ponúknu jednoduchšiu inštaláciu a perfektnú spoluprácu s podlahovým kúrením!
Čítať viac
Predstavenie kobercových štvorcov: praktické riešenie pre váš interiér

Predstavenie kobercových štvorcov: praktické riešenie pre váš interiér

 

Kobercové štvorce sú skvelou voľbou, pokiaľ chcete hravo vylepšiť svoj interiér! Môžete si jednoducho vytvoriť vlastné vzory, ľahko ich nainštalovať a keď sa niečo pokazí, vymeníte len jeden dielec. Sú odolné, udržateľné a vďaka rôznym farbám a materiálom vám umožnia vniesť do priestoru poriadnu dávku kreativity.
Čítať viac
Patchwork koberce: Krása, história a nadčasovosť

Patchwork koberce: Krása, história a nadčasovosť

 

Patchwork koberce sú unikátne vďaka svojej dlhej histórii. Dodnes sa vyrábajú ručne spojením menších častí rôznych kobercov z materiálov ako vlna, bavlna či hodváb, čo zaručuje ich originalitu a odolnosť. Sú veľmi univerzálne a skvele sa hodia do rôznych interiérov, kde oživujú priestor svojou farebnosťou a originalitou.
Čítať viac