Predstavenie PVC podláh

 Aktualizované:

Moderné PVC podlahy alebo lina , sú vyrábané za pomoci tých najpokročilejších technológií. Veľakrát ani nie je na prvý (ani druhý) pohľad spoznať, či sa jedná o lino alebo parkety, dosky alebo dlažbu. Vyberáte novú PVC podlahu? Potom do hodnotiacich kritérií nezabudnite zahrnúť aj cenu. V tejto oblasti totiž platia rovnice – čím drahšie, tým kvalitnejšie.

PVC podlahové krytiny sú aktuálne veľkým hitom. Pokiaľ výberu venujete dostatočnú pozornosť, môžu vám slúžiť dlhé roky a vášmu domovu dať nový a veľmi príjemný rozmer. Musíte byť ale pripravení a ochotní do lina zainvestovať.

Lacnejšie PVC podlahy majú slabú nášľapnú plochu, sú menej odolné a za relatívne krátku dobu začínajú vyzerať lacno. Navyše nebývajú príliš odolné proti mechanickému poškodeniu.

Naopak tie vo vyšších cenových reláciách majú vysokú hrúbku materiál aj nášľapné vrstvy. Do bytových priestorov vyberajte PVC podlahu s minimálnou hrúbkou 0,35 mm. Vyberajte tiež podľa šírky rolky, v ktorých sa predávajú. Čím širšie, tým menej škár budete musieť riešiť a tým lepšie bude vaša nová podlaha vyzerať. Vyberať môžete z variantov tzv. heterogénnych, ktoré sú zložené z troch vrstiev alebo homogénnych, tvorených z jednej vrstvy, ktoré sú kvalitnejšie, a teda aj drahšie.

Pri oboch prevedeniach platí, že pokládka PVC podlahy je relatívne jednoduchá a rýchla. Podlaha nepotrebuje žiadnu špeciálnu starostlivosť, je vhodná pre alergikov, má skvelé tepelné aj izolačné vlastnosti, údržba je jednoduchá, pravidelným vytieraním docielite čisté a hygienické prostredie. Súčasná lina sú skrátka vysoko modernou podlahovou krytinou, ktorá zútulní priestor aj ponúkne funkčné riešenie napríklad do kancelárií aj reštaurácií. Pri nákupe sa ale nebojte dostatočne otvoriť svoju peňaženku. Jedine tak docielite vytúženého efektu.
PVC podlaha do bytu aj kancelárie

Pozrite sa na bestsellery PVC podláh v našom sortimente



Pozrite sa na všetky PVC podlahy

Súvisiace články z kategorie PVC a lino

Koberce vs. podlahy: Aká je náročnosť na údržbu?

Koberce vs. podlahy: Jaká je náročnost na údržbu?

 

Koberce a podlahy majú každý svoje výhody a nevýhody, pokiaľ ide o údržbu a hygienu. Koberce sú pohodlné a pomáhajú zachytávať prach, ale potrebujú pravidelnú údržbu. Podlahy sú ľahšie na upratovanie, ale prach sa na nich môže víriť. Čo by ste si vybrali do svojho domova?
Čítať viac
Vplyv svetla na farbu koberca a podlahy: Čo by ste mali vedieť

Vplyv svetla na farbu koberca a podlahy: Čo by ste mali vedieť

 

Svetlo zohráva zásadnú úlohu v tom, ako vnímame farby koberca a podlahy, a môže výrazne zmeniť ich vzhľad oproti tomu, čo vidíme v obchode. Rôzne typy svetla (prirodzené, umelé) a jeho teplota ovplyvňujú intenzitu a odtieň farieb, takže to, čo vyzerá skvele pod jedným osvetlením, môže v inom prostredí pôsobiť inak. Pri výbere je preto dôležité zohľadniť svetelné podmienky miestnosti, kde bude koberec alebo podlaha umiestnená.
Čítať viac
Podkladové vrstvy PVC

Podkladové vrstvy PVC

 

Neviete, ako vybrať tú správnu PVC podlahu pre váš domov? Podkladová vrstva zohráva kľúčovú úlohu v tom, ako bude podlaha odolná, pohodlná a kde ju môžete položiť. Každý typ má svoje výhody a hodí sa do iných miestností. Prečítajte si náš článok a zistite, ako nájsť tú najlepšiu voľbu práve pre vás!
Čítať viac