😮 Zľavy až 50% na tisíce produktov! Len do pondelka prebiehajú Dni Môjkoberec!

Ako čistiť vinylovú podlahu?

 Aktualizované:

V prípade dennej údržby vinylové podlahy stačí zmiesť prach pomocou metly či luxu. Bez obáv môžete využiť aj šikovného pomocníka - robotický vysávač. Na mokré čistenie mopom využite vždy prostriedky na to určené, nepoužívajte rozpúšťadlá, vosky alebo leštidlá. Nepoužívajte prípravky, ktoré obsahujú odmasťovacie látky (určené na umývanie riadu) alebo chlór (určené na dezinfekciu povrchov), acetón, rozpúšťadlá alebo brúsne prášky a pasty.


Nechceme Vám tu hneď vnucovať naše prostriedky, tento článok by mal mať najmä informačný charakter. Kvalitný čistiaci prostriedok určite kúpite v každej dobrej drogérii. Keby ste si ale neboli istí, v ponuke máme len jeden čistič, pretože ho máme osobne vyskúšaný a vieme, že perfektne funguje.

Špeciálne čistiace prostriedky predĺžia životnosť podlahy a podčiarknu jej krásu.

Než na vytrenú podlahu položíte koberec alebo rohožku, nechajte ju najskôr dôkladne uschnúť. V opačnom prípade by chémia určená na čistenie podlahy mohla negatívne reagovať s farbivami na koberci. Jednoducho povedané, by potom mohol koberec na podlahe zanechať škvrnu.

Ako vyčistiť vinylovú podlahu


Mrknite na ponuku vinylových podláh

Súvisiace články z kategorie Vinylové podlahy

Ako vybrať podlahovú lištu: Sprievodca pre každého

Ak vybrať podlahovú lištu: Sprievodca pre každého

 

Výber podlahovej lišty je kľúčovým krokom pri dokončovaní interiéru, ktorý môže výrazne ovplyvniť celkový vzhľad miestnosti. Zvážte, či chcete opticky zväčšiť alebo zmenšiť priestor, a vyberte lišty v kontrastnej alebo rovnakej farbe ako podlaha, aby zodpovedali vášmu dizajnovému zámeru.
Čítať viac
Na čo sú vyrovnávacie (prechodové) lišty a ako ich vybrať?

Na čo sú vyrovnávacie (prechodové) lišty a ako ich vybrať?

 

Vyrovnávacie lišty sú takí hrdinovia v pozadí, ktorí zaisťujú, že prechody medzi podlahami sú hladké, bezpečné a vyzerajú skvele. Okrem toho chránia hrany podlahy pred poškodením a zvyšujú jej životnosť. Stačí si len vybrať správny materiál a farbu, aby lišta perfektne zapadla do vášho interiéru a splnila svoju úlohu.
Čítať viac
Ako na inštaláciu samolepiaceho vinylu: Praktický sprievodca pre laikov

Ako na inštaláciu samolepiaceho vinylu: Praktický sprievodca pre laikov

 

Inštalácia samolepiaceho vinylu je jednoduchá a zvládne ju každý, pokiaľ dodrží správne kroky. Stačí pripraviť podklad, správne zmerať plochu, nalepiť vinyl a vyhladiť povrch. Tento univerzálny materiál môžete použiť na podlahy aj steny as minimálnou údržbou vám vydrží dlho krásny.
Čítať viac